Bild av Johanna Persson
Johanna Persson

EM-Power Impact

I EM-Power Impact jobbar vi på uppdrag av Energimyndigheten med att stärka innovationsmiljöer för att bidra till en hållbar energiomställning. Tillsammans med NetPort Science Park, Blekinge Business Incubator och Örebro Universitet genomför vi insatser som genom samarbete och kraftsamling, främjar samt påskyndar kommersialisering av energiinnovationer.

Vad vi gör

  • Söker lösningar och samarbeten för att lösa knutar och underlätta övergången till ett flexibelt och hållbart elsystem. Bland annat så stöttar vi de indre elnätsägarna att klara omvandlingen av elsystem.
  • Kartlägger och stöttar startups, studenter, forskare och innovatörer inom energiområdet för att komma vidare och utveckla sin idé.
  • Sprider kunskap om hur man genom social hållbarhet kan få en stor påverkan och positiv effekt på energiomställningen, både som företag och individ.
  • Förbättrar samarbetet mellan Försvarsmakten och aktörerna inomoffshore energiutvinning och identifierar och skapar forskningsnära projekt inom området.

EM-Power Impact finansieras av Energimyndigheten och projektleds av NetPort Science Park. Samarbetspartners är Blue Science Park, Blekinge Business Incubator och Örebro Universitet.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Logos-aktorer-EM-P-Impact-3-1000x195.png

Frågor? Kontakta:

Anna Sandersson, projektledare, Blue Science Park

Epost: anna.sandersson@bluesciencepark.se

Mer projekt inom Digital

Kolla in våra andra kluster


Digital

Digital


Digitalisering kan ge stora vinster för individ, företag och samhälle genom effektiviseringar, nya tjänster och tillgänglighet.
Läs mer


Marin Teknik

Marin Teknik


För över 330 år sedan grundades Karlskrona just med syftet att vara Sveriges centrum för Marin teknik med skeppsvarv och flottans huvudbas.
Läs mer
Sök

Bli del av banbrytande satsning inom marin teknik

AI och drönare i centrum när innovatörer prisades

Framtidens innovationer inom konst och teknologi skapas i Karlskrona

Dela med dig
Dela

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.

Bli del av banbrytande satsning inom marin teknik

AI och drönare i centrum när innovatörer prisades

Framtidens innovationer inom konst och teknologi skapas i Karlskrona